AVUI A POL

QUAN ES TRASPASSA UNA LÍNIA VERMELLA

09/04/2019
Al nostre programa hem parlat del lamentable incident de les fotografies d'Anna Frank, un acte indigne que alguns segueixen aprofitant per estigmatitzar tota una afició. S'hauria d'haver pronunciat l'Espanyol sobre el fet de Girona?

Redacció, 14:30h La victòria de l'Espanyol en el derbi davant el Girona, dissabte passat, ha fet que l'entorn, que afrontava neguitós el veure com la zona perillosa s'estava acostant més del que recomanava la prudència, hagi recuperat la tranquil·litat. A més, el sector més optimista es resisteix a donar la temporada per amortitzada i encara confia a veure els de Rubi fent quelcom important en el que resta de curs.

Per desgràcia, aquesta il·lusió generada pels tres punts davant el Girona s'ha vist enterbolida per temes extraesportius, com ara l'enganxada de fotos d'Anna Frank amb la samarreta del Barça. Un acte absolutament lamentable que van dur a terme una sèrie d'afeccionats radicals que van aconseguir entrar a Montilivi amb entrades venudes pel Girona, a qui els Mossos van ubicar al sector visitant per evitar incidents. Aquests ultres van ser expulsats com a socis fa uns anys i tenen prohibida l'entrada a Cornellà-El Prat, i res tenen a veure amb cap dels col·lectius d'animació pericos; ara, la policia autonòmica treballa per identificar als responsables d'una acció que pretenia imitar a la que van protagonitzar ara fa dos anys els aficionats ultres de la Lazio, quan van penjar també fotografies d'aquesta icònica víctima de l'Holocaust nazi, en aquell cas vestida amb la samarreta de la Roma. Des de tots els sectors de l'espanyolisme, inclosa La Curva que va haver de sortir al pas en sentir-se assenyalada de manera injusta, s'han mostrat un  total i absolut rebuig en aquesta lamentable acció; també el portaveu del FC Barcelona Josep Vives va afirmar, "qui en fa escarni o qui utilitza aquesta imatge d'aquesta manera són gent absolutament execrables. Afortunadament no representen a cap col·lectiu, de fet tenen dificultats a representar-se a si mateixos". 

 

 

Davant aquesta línea vermella que s'ha traspassat, al nostre programa hem parlat de la necessitat que el club, malgrat no tenir cap mena de culpa en aquest tema, es desmarqui de manera clara i diàfana.

Evidentment, no falta qui aprofita aquests lamentables fets per vendre una imatge molt negativa del club, on ocasions sense fer diferenciacions; d'un exemple n'hem parlat amb el nostre programa, esmentat el tuit del periodista Dani Senabre afirmant, "Desde que el Espanyol hizo un comunicado hablando de valores y poniéndose estupendos por lo de Piqué: - Amenazas de muerte a un jugador propio por pedir una camiseta. - Insultos racistas del delegado. - Apología del nazismo. Y han pasado solo 8 días. Con lo de Piqué tardaron cero segundos en hacer campañas y comunicados. Con todo lo demás, aún estamos esperando. OJO. Gilipollas, violentos e incoherencias los hay en todos los equipos, empezando por el Barça". 


PUBLICITAT