AVUI A POL

EL MÈRIT DE NO DEIXAR MAI DE CREURE

12/02/2019
Des del vestidor, que ha estat al costat de Rubi en els moments de més pressió, insisteixen en que mai han perdut la fe. Dues remuntades permeten mirar el futur, que segueix sent molt exigent, amb un altre ànim.

Redacció, 7:30h Si quelcom no pot discutir-se en l'actual Espanyol, és que el vestidor està al 100% amb el seu entrenador, Joan Francesc Ferrer, Rubi. Evidentment, així ha estat en els millors moments en l'inici de temporada,  però aquesta línia de confiança en el tècnic s'ha mantingut en aquells altres en que els resultats s'han estat resistint i en que des de l'entorn s'han aixecant veus crítiques amb els plantejaments del maresmenc. La passada setmana, en portes d'un partit al qual malgrat des del vestidor no se li volia penjar l'etiqueta de final sí tenia una enorme importància cara al futur tant de l'equip com del mateix entrenador, es van aixecar algunes veus importants al si del grup reivindicant la seva tasca: "Rubi és el puntal en el qual ens sostenim. Tenim plena confiança en ell i en la seva forma de jugar", apuntava un dels capitans, David López, mentre que el meta Diego López reblava: "Ha d'estar tranquil perquè donarem la cara per ell fins al final. El futbol és injust i el primer que cau és el tècnic, però és a les nostres mans que es faci justícia". Malgrat la pèssima ratxa de resultats d'un únic triomf en deu partits que es va tallar dissabte davant del Rayo, una estadística que en altres circumstàncies i amb un altre ocupant a la banqueta possiblement li hagués costat el càrrec, la confiança dels futbolistes, així com també dels responsables esportius, que van fer a l'estiu una important aposta en el preparador, i de la resta de la cúpula directiva -no debades, dies abans de l'encontre Roger Guasch, director general corporatiu, va deixar clar que no s'imaginava cap altre escenari que veure al maresmenc a la banqueta fins a final de temporada- ha estat pública i notòria.  

A l'equip era però a qui li tocava respondre també sobre la gespa, i certament ho ha fet: en els últims dos partits, en els que més pressió hi ha hagut sobre l'entrenador, han donat la cara amb dues remuntades, una de les grans assignatures pendents dels blanc-i-blaus -enguany havíem destacat ja que el nostre era l'equip de tota la competició a qui més costava reaccionar després d'encaixar un gol en contra, i de fet per trobar la darrera remuntada completa hem d'anar a fa gairebé un any, quan es va capgirar un marcador advers enfront de la Real Sociedad-. El premi han estat quatre punts dels sis en disputa enfront de Villareal i Rayo, dos rivals directes en la lluita per la permanència, que a banda de ser un punt d'inflexió i canviar la dinàmica negativa han fet que l'ambient s'assereni, i es pugui mirar el futur, que de totes maneres seguirà sent molt exigent -Valencia, Huesca i Valladolid, els dos últims a casa- amb un altre ànim. 

Rubi, que considera que en aquest mes de febrer l'equip ha de fer un salt de qualitat, sempre ha confiat en la seva idea de joc, i ha deixat clar que anirà amb ella fins el final

Tornant a una de les veus que la passada setmana es va mullar pel seu tècnic, Diego López, el podem llegir a les planes de Mundo Deportivo refermant-se en aquesta mateixa idea: "El partit del Rayo era molt important, sabíem que havíem de fer-nos fort a casa i guanyar després de molt de temps de no fer-lo en Lliga. Ens va costar però ho vam aconseguir. L'equip es va sobreposar al gol en contra, a goles anul·lats, a la lesió de Piatti, a tot... Vam traure el caràcter i l'embranzida de tots per a aconseguir la victòria. Tots teníem clar que l'equip havia de confirmar el treball que fem encara que en alguns partits no es veu. Després del cop de fortuna que vam tenir a Vila-real, era el moment de sumar els tres punts. Vam patir molt però és una victòria de més de tres punts. Al final hem d'aprofitar-nos d'aquesta dinàmica. Mai vam perdre la fe en nosaltres. Vam tenir mals resultats però des del principi vam continuar creient en el que fem i no hem perdut la fe".


PUBLICITAT