AVUI A POL

OBJECTIU: ENGANXAR-SE A LA PART ALTA DE LA TAULA

12/01/2019
Una combinació de resultats permetria l'equip acabar la 1ª volta en la zona de privilegi; malgrat la mala ratxa amb que va acabar el 2018 si es guanya a Anoeta es signaria una de les millors primeres parts de curs de les últimes dècades.

Redacció, 7:30h Ahir Álex López, l'encarregat de desfilar pels micròfons de la Dani Jarque per despatxar l'actualitat blanc-i-blava, va fer la seva particular anàlisi d'aquesta primera volta de l'equip a al qual li resta únicament un encontre per disputar, el de dilluns vinent a Anoeta; la seva nota amb alguns matisos, és força alta: "Hem fet una molt bona primera volta, amb una baixada però amb partits molt bons". Evidentment, la ratxa de sis derrotes que va durar fins el triomf davant el Leganés en la primera jornada del 2019 mediatitza qualsevol anàlisi, però si ens fixem en les dades que apunta AS podem tenir una millor perspectiva: d'aconseguir la victòria a Anoeta, quelcom que si recordem els precedents de les últimes visites a feu txuri-urdin que us explicàvem ahir, així com el fet que els bascos enguany únicament han aconseguit un triomf com a locals i amb 6 punts són el pitjor local de la categoria no seria un escenari impossible, els de Rubi serien el cinquè millor conjunt en acabar la primera volta dels últims 20 anys. Els actuals 24 punts signifiquen superar ja 11 d'aquestes darreres primeres parts del campionat i igualar altres tres, i només te impossible arribar a cotes com els 28 i els 34 punts de Pochettino en les temporades 2010-11 i 2011-12, el 36 de Valverde la 2007-08, i els 34 de la 2004-05 amb Lotina. 

Un triomf al camp de la Real reenganxaria l'equip a la lluita europea, i fins i tot una combinació de resultats -caldria esperar ensopegades del Betis amb el Madrid i del Getafe a camp del Vilareal- deixaria l'equip en la zona de privilegi, aquella zona VIP de la qual parlàvem al portal fa uns dies, just en l'equador de la competició. La passada jornada, la 18, va ser molt profitosa per l'Espanyol pel seu triomf i perquè la resta de resultats de la jornada van acompanyar força, el que va permetre pujar de la 14ª fins a la 8ª plaça de la taula, quedant a només dos punts d'Europa. Enguany hi ha una gran igualtat a la classificació, amb una munió d'equips, entre ells l'Espanyol, separats per pocs punts: abans de començar la jornada, entre el 6è, el Betis, que porta 26, fins al 15è, el Valladolid, que en suma 21, només hi ha 5 de diferència, el que fa que dos triomfs et catapultin a la taula i et permetin tornar a somiar amb objectius ambiciosos, un exercici que fa a les planes de MD Sergi Darder,que fidel a la filosofia que va instaurar en la pretemporada, apunta alt: "Sempre cal ser optimista. Sabem que tenim dues sortides davant la Real i Eibar que no seran fàcils i no poem relaxar-nos ni un moment. Si guanyem els dos encontres o sumem un mínim de quatre punts estarem en el bon camí. Hem d'enganxar-nos a la part alta, que és on ens agrada estar. Tots els equips tenen baixades durant la temporada i ratxes negatives. Per sort ens va agafar aviat perquè si ens hagués passat quedant deu partits per al final, hagués estat més difícil sortir. La vam trencar molt aviat i això és bo perquè continuem estant prop d'Europa; sumant dotze punts en els quatre pròxims partits ens ficaria a Europa i això ens donaria un plus molt gran per a acabar bé la temporada. Com estem prop d'Europa, continuo pensant en ella. Però primer cal vèncer a la Real. Vèncer els dos partits seria un punt d'inflexió per a no estar en terra de ningú i ficar-nos a Europa".


PUBLICITAT