AVUI A POL

CHEN: 'NO SE M'HA PASSAT PEL CAP VENDRE EL CLUB'

05/12/2018
"Estem oberts a tenir nous socis però estem parlant d'injeccions de capital i no de venda del club", insisteix. Guasch, sobre les banderes: "L'Espanyol ha de ser una casa de concòrdia".

Redacció, 14h El torn de precs i preguntes ha estat el moment en que els petits accionistes que sobreviuen han pogut dirigir-se al Consell per adreçar-li dubtes, inquietuds i reivindicacions; a banda de la demanda repetida diferents vegades que Cornellà-El Prat esdevingui un escenari lliure de fums i de al petició que es faci més autocrítica per la davallada de socis, dos dels temes estrella han estat la petició que el club reconegui la tasca de Seccions Deportives Espanyol, i que el club torni a insistir en el tema del pacte de les banderes, petició que ha fet el president institucional de la Grada Canito Arnau Baqué, i davant la qual Roger Guasch ha insistit en el missatge que "l'Espanyol ha de ser una casa de concòrdia".  També com no ha sortit a escena la possibilitat de que l'Espanyol estigui en venda, i aquí Chen Yansheng ha volgut ser molt clara: "La nostra inversió en l'espanyol és estable i a llarg termini. No hem planificat ni m'ha passat pel cap vendre l'Espanyol. Pot necessitar més injeccions de capital però això no suposa vendre el club, sinó una injecció de capital que pot venir de mi mateix o d'un soc estratègic que vulgui apostar per l'Espanyol. Estem oberts a tenir nous socis però estem parlant d'ampliacions de capital i no de venda del club". 

 

 

Recapitulant i repassant com ha anat aquesta part de la Junta, en primer lloc, tres membres de l'Assosiació de Petits i Mitjans Accionistes de l'Espanyol s'han dirigit a la directiva, començant per l'Óscar Ortega, que ha preguntat si hi ha algú que es dediqui a omplir el camp donades les pèrdues de socis. A més considera contradictori que "es regalin entrades a escoles i no es faciliti als socis que puguin accedir a entrades a un grup reduït". A més, ha proposat la idea que l'estadi sigui lliure de fum i es prohibeixi fumaren tot el recinte. Seguidament, Ferran Marín ha estat més taxant vers el president i ha preguntat: "l'Espanyol està en venda?". A més, ha considerat que el principal problema del club és el distanciament entre els directius i els aficionats. A més, s'ha demanat més suport per part del club cap a les Seccions Esportives, ja que "superen en socis al femení o qualsevol penya del club". D'altra banda, el senyor Pastor, s'ha referit a l'àmbit esportiu referint-se a la no-opció de compra de Carlos Sánchez, la marxa de Pau López i Gerard Moreno i de si, realment, existia necessitat de fitxar Sergio García, temes sobre els quals ha demanat una explicació a Óscar Perarnau. Fent un recordatori a la història del club, Ricardo Herrero ha rememorat la figura de Manuel Meler, qui, en la seva opinió, fou "el millor president que hem tingut. Amb qui quasi vam guanyar la lliga, va crear el trofeu Ciutat de Barcelona i el Nostra Catalunya i va crear l'himne". El senyor Herrero ha apel•lat a la necessitat de tornar al començament per tal de recuperar els socis com sigui. Les dues últimes intervencions han anat a càrrec dels senyors Soriano i Oller. El primer d'ells ha reconegut el treball del president i també ha apel•lat a la necessitat de lliurar l'estadi del fum. Oller s'ha mostrat més crític amb la tasca de Chen Yansheng expressant que "aquest any no ha pogut pagar el carnet de soci, ja que els preus no són adequats per una gent treballadora": A més, ha assegurat que "no sap com qualificar el que està fent amb els aficionats i que aquest Espanyol no representa els aficionats".

Un cop acabades les intervencions dels accionistes, Roger Guasch ha encapçalat el torn de respostes. El director general corporatiu ha assegurat que "hi ha una política amb l'objectiu d'omplir el camp i que sigui atractiu anar-hi. El preu de les entrades i els abonaments representa el 10%d'ingressos i això no ho podem baixar". A la petició d'Arnau Baqué, el directiu ha assegurat que "arribaran a un acord, però que la inversió en les seccions suposa una despesa que, ara mateix, es prefereix destinar al primer equip, el femení i els specials".

Sobre la pujada d'abonaments, Guasch entén que "és una decisió dolorosa que tard o d'hora s'havia de prendre per tal de posar un punt zero a la política d'abonaments i que després es puguin veure els descomptes sobre antiguitat i fidelitat que abans no hi eren. Aquesta decisió és millor prendre-la en un moment de desil•lusió". Per últim, Guasch s'ha referit a la possibilitat de prohibir fumar a l'estadi, assegurant que "no es pot matar tot el que és gras. No podem apujar els preus i prohibir fumar de cop. S'ha d'anar per parts. Però, el fum al camp s'acabarà".

Un cop acabada la resposta de Guasch, ha arribat el torn del president que, en primer lloc, ha considerat bona idea prohibir fumar a l'estadi tot i la seva condició de fumador. El més important, però, de la seva intervenció ha estat l'esmentada negació dels rumors de la possible venda del club i la situació en borsa de Rastar, expressant que el preu de les seves accions s'han duplicat des de l'entrada al mercat de l'empresa i ha aclarit que "el preu de les accions no té res a veure amb la gestió de les empreses".

Òscar Perarnau ha estat l'encarregat de concloure el quart punt de la junta aclarint els dubtes del senyor Pastor a la parcel•la esportiva: "La Roca Sánchez va vindre sense opció de compra, perquè el seu preu era innegociable. Es va acceptar que vingués perquè Javi Fuego i Diop havien marxat i aquesta posició quedava coixa. A Pau López li vam fer una oferta de renovació que no va obtenir resposta. Després, cap membre de la direcció esportiva volia que Gerard Moreno marxés, però quan es donen unes circumstàncies, acceptem que s'entri a negociar en benefici de l'Espanyol. Per últim, Sergio García està molt valorat dins el vestidor i per l'afició. A final de la temporada passada, totes les parts, inclòs l'entrenador, van estar d'acord en renovar-lo".  


PUBLICITAT