AVUI A POL

FENT UNA ESTRELLA AMB... JOSÉ MANUEL OLIVÁN

11/10/2018
El redactor-cap de Ràdio MARCA Barcelona ens explica què li agradaria explicar des dels seus micròfons en clau perica: "Europa i el camp ple".

Redacció, 14:42h Com cada setmana i de la mà d'Estrella DAMM fem el repàs de l'actualitat espanyolista amb un personatge destacat de l'entorn perico; aquest cop el protagonista ha estat un periodista que a més de ser un professional reconegut, porta l'Espanyol al seu cor, el redactor-cap de Ràdio MARCA Barcelona José Manuel Oliván. D'entrada, destaca el bon moment de l'equip, que de la mà de Rubi està signant un inici de Lliga que fa somiar l'espanyolisme: "És una situació privilegiada a nivell esportiu, l'equip enganxa, la gent està amb l'Espanyol satisfeta i contenta i tant de bo pugui continuar. L'efecte Rubi és una realitat, no han arribat fixatges però el tècnic ha venut un missatge molt positiu, l'equip juga molt bé i fa que la gent estigui molt contenta. Ara falta que vagi més gent al camp, que hi hagi més socis, que en definitiva l'Espanyol agafi velocitat de creuer per aconseguir els objectius que tots esperem".

El tècnic maresmenc ha obrat el "miracle" que una plantilla que l'any passat semblava encotillada i poruga, estigui desenvolupant un joc dels millors del campionat: "No semblen els mateixos, l'actitud, el sistema, fins i tot la il·lusió han canviat; la comunió  amb la grada, el missatge del tècnic fa que sembli un altre equip quan no ha arribat gent. La gent està enganxada amb  l'equip, hi ha una comunió perfecta. Els jugadors estan dient veniu a Cornellà, i espero tard o d'hora millors entrades".

Aquest és un dels problemes actualment del club, la pèrdua de massa social, i que el perico no acaba de fer el pas d'anar a l'estadi en massa, quelcom que el periodista creu és degut a que "la cosa va començar malament, l'estiu va ser desil·lusionant, només es parlava de sortides; però una persona ha canviat tot aquest tema, molts no s'ho esperaven però Rubi és un entrenador molt treballador que ha fet que canviï el discurs. La gent a l'agost, i amb tota la raó, protestava pel tema dels abonaments, i va fer que estigués decebuda amb la situació, però això és  futbol, entra la piloteta i ben segur que de mica en mica anirà pujant el número de socis".

Seguint amb la figura de Rubi, Oliván el veu capacitat per tornar l'equip a competició europea:  "Estic convençut, la dinàmica és aquesta, fer-se fort a l'estadi i ser valents a fora, anar a pels partits. Hi ha equips molt potents però, per què no? És l'equip que millor juga a la Lliga, i potser a Europa. Han de respectar les lesions i les sancions, però, per què no somiar amb això?".

Finalment, ens ha explicat què li agradaria explicar en clau perica des dels micròfons de Ràdio MARCA:  "Precisament això, parlar d'un Espanyol europeu; tots tenim aquella nostàlgia, molts per edat no recorden la UEFA del 88 que va ser meravellosa, i també la de la final de Glasgow. Els records són molt bons i m'agradaria explicar que l'Espanyol torna a Europa, i parlar cada diumenge d'un camp ple, que el perico de base es mobilitzi perquè els jugadors estan dient en veu alta, ‘veniu al camp perquè aquí hi ha espectacle garantit'. Europa i el camp ple".


PUBLICITAT