AVUI A POL

GUASCH ADMET QUE HI HA HAGUT 'UN ERROR ENORME DE COMUNICACIÓ' EN LA CAMPANYA D'ABONAMENTS

11/10/2018
Malgrat la davallada és de 4.000 socis, el director general corporatiu defensa que l'error no està en a pujada de preus sinó la seva implementació i no es planteja dimitir. Ara faran una campanya de telemàrqueting perquè els que han marxat s'ho repensin

Redacció, 10/10/18, 21h (actualització, 12/10/19, 14h) El director general corporatiu del RCD Espanyol, Roger Guasch, ha estat entrevistat aquesta tarda en el programa de COPE Tiempo de Espanyol; en una llarga intervenció, l'alt directiu ha revelat el motiu de que en aquestes altures de mes, en la setmana en que els últims anys s'havia informat del número de socis després de la campanya d'abonaments, no s'hagi donat la xifra: "El club tenia un costum de fins a finals de setembre, començaments d'octubre, sortir; vaig dir que sortiria més tard per acabar una sèrie d'accions que crec és bo, a més en un moment en que s'està veient el resultat de la feina de Rubi i els jugadors, Perarnau, Rufete i el seu equip. Ara farem una campanya pilot de telemàrqueting amb 2.500 trucades, no només socis que s'han donat de baixa o han passat a FAN enguany, sinó amb anterioritat, i oferir-los que es tornin a apuntar en aquest nou Espanyol. Per això és esperar en aquesta campanaya a que la gent s'animi, per això ho estem allargant. Provo de transmetre il·lusió en aquest equip, i això ens ajuda molt en els despatxos". De totes maneres, ens ha posat al dia del número de socis, insistint que la xifra pot canviar: "Estem per sobre dels 23.000 tocant els 23.300 segons m'informen des del PAS; estem parlant pràcticament de 4.000 socis menys, 2.000 els típics que es donen de baixa des dels últims vuit anys, i els que ho han fet pel tema de la pujada de preus".

Guasch, que ha tornat a defensar que els preus no han pujat tant com sembla, també ha explicat que el famós milió d'euros que s'esperava aconseguir no s'ha assolit: "Aquest milió no surt, però no vull dir una xifra, ho faré davant el soci i explicaré què ha anat bé, què malament, i en què hem fallat, i seguirem treballant per aprofitar l'estirada. Hem de treballar per ampliar aquesta família que som, ens hem d'il·lusionar, volem créixer i fer les coses bé i ho provarem, amb les nostre errades, que explicarem. En aquesta campanya diré alguns dels errors que assumeixo. Si tornaria a fer-ho de la mateixa manera? Tornaria a fer-ho amb una sèrie de factors que s'haurien d'haver aplicat, les coses cal explicar-les bé, a molta gent havíem d'haver explicat a la gent molt abans de la campanya el perquè de les mesures, i com volíem fer-les en un període de dos anys. Molta gent va quedar-se amb el tema dels 50 euros, molta crítica va ser molt dolenta per l'Espanyol i es va política d''acoso y derribo' sense pensar  en com pot afectar a l'Espanyol, ho vam fer malament i vam provocar això i ho he d'assumir com un error, per la política de dos anys que pensem aplicar era el correcte però havíem d'haver-ho comunicar de manera diferent. Molta gent ho va aprofitar per despenjar-se després d'una temporada horribilis, en l'enquesta que hem fet la pujada de preus no ha estat un dels factors importants per causar baixa".

I ha afegit: "Si em pregunteu quin era el moment de la pujada de preus, diria que tornaria a fer-ho quan ho vaig fer, en la decisió no hi ha errors sinó en la implementació". Guasch ha insistit en aquest missatge: "Vull transmetre un missatge d'optimisme i seguir treballant; em faig una autocrítica en com l'he implementat, què hauria d'haver fet? Agafar a molt a gent i explicar què i com anavem a fer per explicar-nos bé i que arribés el missatge. En això hem fallat, hi ha hagut un error enorme de comunicació i provarem de corregir-lo per properes accions, però un cop tenim clar en qè hem fallat no podem donar-nos constants fuetades perquè no ens deixarà seguir treballant. He volgut esperar i aprofitar la tirada, ara esperarem en aquesta campanya i esperarem els resultats d'aquesta campanya que donaré ja com a definitius". D'altra banda, quan se li ha preguntat per si es planteja plegar pel resultat d'aquesta campanya, ha explicat: "Sí que està en el meu vocabulari dimitir, però crec que és un projecte col·lectiu d'èxit i que necessita temps, veurem resultats en dos anys, tenim molta feina per davant, recursos ajustats però molt il·lusió, no pot ser a la primera adversitat que ve tirar la tovallola, seria injust amb qui m'ha contractat i amb la meva professionalitat, estem ben encaminats. Som un gran club, però hem de treballar per ser un club gran". 

En un altre apartat de coses, s'ha referit als últims rumors sobre una possible venda del club: "En primer lloc em remeto a les declaracions que va fer Chen als diaris en que mostra estar obert a que si ve un soci inversor ho estudiarà tot, és bo pel club que es digui i ha de tranquil·litzar el soci, demostra que busquem socis per tirar endavant. No posaria més nervis en aquest tema dels que hi ha. A dia d'avui hi ha la voluntat de seguir amb un projecte que si es pogués accelerar amb un inversor estratègic seria positiu. Que et vulguin venir a comprar i posar diners no s'ha de veure com negatiu. I si es ven en la seva totalitat, que no és el cas, quin seria el problema? Però nosaltres treballem per l'estabilitat". Pel que fa al naming right, el patrocinador de l'estadi, ha reconegut que "està una mica lluny; una companyia valorarà quan val això", i sobre els locals de Cornellà-El Prat, ha desvelat: "El túnel de vent, si les obres segueixen com ara, estaria funcionant el maig del 2019; en el tema dels locals, estem treballant". En l'apartat econòmic, ha confirmat el que us va avançar aquest portal, en el sentit que  "hi ha un deute a curt termini que renegociem cada any, que és amb bancs xinesos que Rastar avala i anem tornant i gestionem, estem tractant de passar-lo a llarg termini", i en l'esportiu, també ha refermat el que us hem explicat aquest migdia en el nostre programa de ràdio, que el proper estiu "necessitem la venda d'uns 15 milions, el negoci del futbol ja és això". També ha explicat que a la seva tornada de la Xina es reunirà amb els responsables de Seccions Deportives Espanyol per provar de trobar un marc nou de relacions, el que no vol dir donar-ne oficialitat ni suport econòmic -"Tenim un propietari i defineix l'estratègia com un club de futbol; ens vam vincular al seu moment donant permís per utilitzar escut i nom d'una determinada manera, a la tornada de Xina ens reunirem perquè quedi tot ben definit, però seria injust que si anem limitats de recursos. Si podem trobar un marc de relació serà positiu" i al voltant del relleu al front de seguretat, ha insistit, "des de que em vaig incorporar, el tema d'animació i grada estem treballant sense fer soroll, el tema de la seguretat ha estat una de les meves preocupacions i ho he fet quan he pogut i he cregut".


PUBLICITAT