AVUI A POL

EL DAVANTER, EL DESEMBORSAMENT MÉS IMPORTANT

14/06/2018
Segons SPORT, es destinarien sis quilos a fitxar el substitut de Gerard. El club es manté ferm davant els interessos per homes com David López o Darder, peró s'estudiarien propostes que fosin relament importants.

Redacció, 7:30h Ahir, en la seva entrevista a Tiempo de Espanyol, Joan Francesc Ferrer, Rubi, va insistir en la seva idea que, un cop efectuada la venda de Gerard Moreno al Vila-real, en club sigui capaç de retenir totes les peces importants que conformen la seva columna vertebral, i aquí, tothom pensa en dos noms, els de Sergi Darder i David López. Els últims dies us hem explicat quina és la situació respecte en aquests dos futbolistes:  en el cas de d'Artà, hi hauria dos equips interessats a endur-se el migcampista mallorquí de cara a la pròxima temporada: la Real Sociedad d'Asier Garitano, que ja ha fet arribar el seu interès al club i al mateix jugador, i un equip important de la Bundesliga que ja hauria presentat una oferta a l'Espanyol. Pel que fa a David López, tenim aquest interès del Betis, que estaria disposat a posar 10 quilos sobre la taula -fonts del club insisteixen que és cert que hi ha un interès, però no pas una oferta oficial- tot i que properament arribaran mínim tres propostes més, més importants econòmicament que les del club andalús, una, del València. En el rerefons del cas del santcugatenc està el tema del seu sou: després que se li pugés el salari a començament de curs i amb la marxa de Gerard és el 5è home millor pagat de la plantilla, però des del seu entorn professional reiteren que la millora no és la que se li va prometre al seu dia. Ara com ara, el club segueix remetent als interessats en tots dos jugadors a les respectives clàusules de rescissió, els 40 de David i els 50 de Sergi, però evidentment cap oferta arribarà en aquestes xifres, i es podrien començar a estudiar amb més atenció si s'acosten als 20 quilos. Com vam explicar ahr al nostre programa, la massa salarial que s'allibera amb la marxa de Gerard -cobrava 2,5 quilos- no es destinarà ara com ara a millorar les condicions contractuals de jugadors de la plantilla sinó que es reserven pel nou jugador, un futbolista pel qual segons publica SPORT tindrien previst invertir sis milions d'euros: el diari apunta que a banda de Borja Iglesias segueixen pentinant el mercat per comptar amb alternatives, i la llista de possibles candidats seria àmplia. 

Mentrestant, en el que es treballa és en l'operació sortida, ja que el club necessita desfer-se d'homes amb fitxes importants que no es corresponen en alguns dels casos amb el seu rendiment sobre la gespa: ahir us donàvem alguns noms al nostre portal, com Roberto, Piatti i Jurado, sobre els quals L'Esportiu dóna una dada significativa: entre tots ells, i sumant-li Hernán Pérez, sumen una bossa salarial de dotze milions. Un dels primers a marxar podria ser Roberto -el seu sou sumat al de Diego López suma 7,5 quilos només per la porteria, una situació insostenible-, i que com es publicava ahir, te una oferta del West Ham anglès; la via del Málaga és complicada, ja que per mantenir la fitxa l'Espanyol hauria d'assumir-ne un part, i evidentment no està disposat a fer-ho.

El problema és que desfent-se d'aquests futbolistes, detall que apunta L'Esportiu, el club s'estalvia massa salarial pero no ingressa per fer fitxatges de qualitat -com va prometre Roger Guasch, la meitat de les vendes es reinvertiria en plantilla-, pel que tornen a estar en la palestra homes com Aarón -les ofertes que han arribat per ell són menors de l'esperat, i com va admetre ahir Rubi s'ha escrit més del que hi hauria en realitat-, Mario Hermoso, o tornar a pensar en les possibles sortides de Darder o David López, ja que són els futbolistes amb més mercat de la plantilla, i els únics que deixarien en caixa líquid per poder invertir quantitats considerables per buscar aquests jugadors, un porter, un lateral drets, dos homes de banda i l'esmentat davanter, que es diu estarien en la llista de desitjos.


PUBLICITAT