AVUI A POL

VÍCTOR SÁNCHEZ: 'COM S'IL·LUSIONA A L'AFICIÓ?: PARLANT CLAR, A LA GENT NO SE LA POT ENGANYAR'

17/05/2018
Un dels capitans creu que caldria explicar la situació a l'afició i aprendre dels errors comesos: "S'ha de veure on ens hem equivocat, fer-ho millor i mirar de fer la plantilla més adequada".

CE Dani Jarque, 13:15h La plantilla blanc-i-blava s'ha exercitat aquest matí a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, en sessió preparatòria del partit de diumenge a San Mamés, l'últim del curs. Era la segona sessió de la setmana, després de la d'ahir dimecres, que va comptar amb la presència de Chen Yansheng. El president de l'Espanyol continua planificant els pròxims moviments amb Òscar Perarnau i els membres de la secretaria tècnica, i és que s'ha d'escollir un entrenador i director esportiu.  La jornada d'ahir va ser agitada a Sant Adrià, amb la roda de premsa de comiat de Pau López, en que el meta, a banda de donar les seves raons per deixar el club, va dibuixar un escenari força preocupant cara al futur immediat:  "L'Espanyol necessita vendre. Abans ho necessitava per diners i ara per la mala gestió s'ha fet", va afirmar, vaticinant el  desmembrament de la plantilla. Va ser el mateix dia que vam publicar una entrevista a que ens concedia fa només uns dies David López, en que parlava del seu propi futur: "Hem tingut jugadors per fer millor les coses i potser, si no fos l'Espanyol, i fos un altre equip amb el qual no em sentís tan vinculat, sí que tindria ganes de marxar i buscar altres opcions per lluitar per altres objectius. Però el meu ‘problema', o més ben dit, el meu ‘perquè', és que em sento molt bé aquí, estic molt a gust i és el lloc on vull estar. També m'ha costat molt tornar i em sap molt greu que les coses no estiguin anant com crec que haurien d'anar. Jo crec que puc aportar el meu granet de sorra i crec que puc fer que l'Espanyol continuï creixent. Tinc moltes ganes de continuar aquí. Al final tot dependrà de la voluntat del club i del que vulgui fer l'any que ve. Si decideix vendre quatre o cinc jugadors o si decideix tenir unes expectatives molt més baixes doncs no ho sé... al final s'hauran de valorar altres coses. Jo sóc molt perico, estic molt a gust aquí a casa, estic al lloc on vull estar i hauria de tenir una proposta molt atractiva perquè jo ara mateix em plantegi sortir".

Avui ha estat el torn per un dels capitans, Víctor Sánchez, una veu autoritzada del vestidor, que ha estat preguntat com veu la marxa d'en Pau, segura, i al previsible d'en Gerard:  "A nivell personal, malament, lògicament, vull que els meus estiguin al meu costat i més sent gent que suma. Va confirmar Pau que marxa, una pena per a nosaltres, ha fet un gran any i mereix el de bo que li passi. Estem amb el dubte de què passarà amb Gerard, tant de bo segueixi, ja sabem el que significa per a nosaltres, ens ha donat moltíssim, a nivell de gols i intern".

Al seu dia, va sortir a queixar-se de la seva situació personal apuntant a Ramon Robert, que ahir també va ser assenyalat per Pau; qüestionat per si comparteix els arguments del porter, explicava: "No sóc ningú per compartir o deixar de compartir opinions, he estat al tant del que ha succeït, sé la seva versió i la decisió que ha prés, no és cosa de compartir sinó una realitat, que marxa, desitjar-li sort, segur que li anirà bé. El que vaig tenir jo era un moment en que pensava que no se m'havia parlat sincerament del que hi havia, quan vaig parlar, equivocant-me potser en les formes, vaig aconseguir que m'expliquessin el rerefons i va servir per conèixer la situació. Tinc bona relació amb Robert, no anem a parlar més d'això". 

 Pel que fa al projecte, se li ha traslladat si hi ha sensació al vestidor que el projecte va cap enrere, a un parell d'anys: "Hem viscut de tot en aquet sentit, sabem com funciona això; a dins no teníem tan clar que l'equip anés a donar un canvi a nivell d'Europa o de Champions en dos o tres anys perquè sabem com és el futbol i que calen projectes bons per estar lluitnt, ningú canvia tot en un parell d'anys i tenen equips tan competitius com haguéssim volgut, Hem millorat en moltes coses que no es veuen tant com els resultats, i l'equip a nivell de classificació va millorar la passada temporada, enguany no. Però no estem preocupats en aquest sentit, hi ha coses que s'han fet malament i caldrà qie el club les solventi però estem millor que fa uns anys, no tenim res a retreure a ningú ni per què queixar-nos, hem viscut moments més complicats que l'actual. Que es perdran tres jugadors? Pau marxa, els altres, Gerard i Aarón, no sabem què passarà, potser la setmana vinent no és així. I els equips també creixen així, tant de bo poguéssim seguir junts i reforçant zones on falten jugadors per donar aquest canvi, però els equips es fan venent jugadors i el club està per sobre de tot això. Tant de bo no marxin tant Aarón com Gerard, però haurem de seguir si passa i provar de reinventar-nos un altre cop fent el màxim per trobar recanvis de garanties. Si cal mantenir millor els blocs? Està clar, teníem fa anys una necessitat per vendre perquè el club no estava bé, l'any passat va arribar el moment que no teníem aquesta necessitat i ara sembla que tornem a tenir-la per alguna gestió que no es va fer bé en el club. El camí a seguir és intentar fer un bloc fort i ficar a la nostra gent en el camp".

La roda de premsa de Víctor Sánchez,íntegra. Si no la poder visualitzar correctament al vostre ordinador, la podeu veure clicant aqui

Ple que fa a la tria del nou tècnic, i quina seria la millor tria en funció del model de joc, ha reconegut que "és una pregunta molt complicada de contestar. A un jugador li agradarà un joc de més combinació i a un altre li anirà millor un més defensiu per sortir als espais. L'any passat estàvem còmodes i ens va anar molt bé. Amb l'arribada de David ens ha donat l'alegria que l'equip no tenia. A partir d'aquí el club decidirà i nosaltres a adaptar-nos perquè se li faci més fàcil l'arribada".

Sobre com es pot il·lusionar de nou l'afició, ha dit: "Parlant clar, a la gent no se li pot enganyar. Ho dic perquè quan a la teva gent li expliques el que passa i el que ha ocorregut, la gent o ho ha d'entendre o deixar de ser de l'Espanyol i això no es deixa. L'única cosa que queda és saber on ens hem equivocat i que igual cal vendre a dos o tres jugadors. Crec que tenim una plantilla molt bona".

També ha parlat del partit de San Mamés, i de la importància de guanyar el partit de Bilbao: "Tindria molta; primer guanyar, portem tres victòries en els quatre últims partits, dos a fora de casa, sumar tres seguits seria important, com fer tres de cinc, tant a nivell de moral com per acabar bé l'any. Quan estàvem en altra dinàmica es pensava en acabar, i ara pensem, per què s'acaba, perquè estem en una bona dinàmica. Podríem anar cap a dalt, és important acabar amb bones sensacions i a nivell de classificació, fins i tot podríem acabar desens, ens dóna la vida a nivell de club". Un altre petit objectiu, important a nivell històric, seria quedar per sobre del  Girona:  "No és acabar per davant seu sinó de tots els que puguem; quan veiem en uns anys la classificació malgrat haver estat una temporada dolenta veurem que l'equip acaba desè i hem fet 49 punts, seria un final digne per la temporada que ha estat". L'Athetic se li dóna especialment bé al Víctor, brilant davant els bascos com a golejador: "És veritat que l'Athletic és un club que se'm dóna bé a nivell personal, un equip que competeix i intens. Ens va bé un equip que no jugui tan tancat perquè seria un bon colofó".


PUBLICITAT