AVUI A POL

L'ESPANYOL, UN CLUB A LA DERIVA

16/04/2018
📻 La depressió de l'espanyolisme, absoluta davant el fracàs del projecte. Com s'ha explicat a PercosOnline.ràdio, les decisions estan preses però no s'acceleraran; Chen comparteix el sentir de l'afició i és conscient de les errades de planificació

Redacció, 15h La pèssima ratxa de resultats de l'equip, amb només un punt dels últims dotze en joc, l'han situat en la setzena posició de la classificació amb només 36 punts. Tot i que la dinàmica de l'equip no convida el més mínim a ser optimistes, afortunadament el descens es manté encara a 10 punts -onze, tenint en compte el goal average-, i amb un triomf en les darreres sis jornades de Lliga es tancaria la permanència. Aquesta situació ben poc diu d'un projecte que ja està mort i al qual només falta enterrar-lo definitivament, i que ha acabat de fer esclatar l'espanyolisme, que ja demana responsabilitats per aquesta temporada a la qual, passi el que passi ja en aquests mes i mig, es posarà una nota baixíssima; a més, en l'ànim de tothom hi ha una ombra ben negra, conscients que el proper curs serà un drama tractar d'equilibrar el pressupost per aconseguir bastir un projecte que pugui aspirar a quelcom mínimament engrescador. L'actual situació semblava impossible quan fa un parell d'anys es produïa l'aterratge de Chen Yansheng i els diners de Rastar, i tot el que aleshores era il·lusió cara al futur immediat, s'ha tornat una més que evident i justificadíssima sensació de decepció i fracàs.

Al seu dia, la grada va reclamar el cap de Sánchez Flores, el mateix que al gener va voler marxar a Anglaterra, dues oportunitats perdudes per salvar la temporada i reconnectar la grada amb l'equip: per tal d'estalviar diners en la liquidació, es va optar perquè seguís, i al final estem pagant les conseqüències.  La plantilla actual és la més cara de la història del club i el tècnic, delsmés que conra a Primera, pel que les seves paraules d'ahir de que "potser no donem per més" no estan en cap cas justificades. Després de dos anys de projecte, estem igual que amb Constantin Galca, un tècnic que va gaudir de molts menys recursos que el madrileny. Està clar que malgrat no es perdrà la categoria, la desconnexió entre tècnic i vestidor, evidenciades per les declaracions de Quique, en que queda molt clar que menysté la seva pròpia plantilla. Ja ho va avisar a l'estiu, es va justificar ahir, però el cert és que no estava content perquè no veia prou reforços com per fer un salt de qualitat, però en cap ment, ni en la seva, estava el fer un autèntic pas enrere tan gran -portem 13 punts menys que ara fa un any, quelcom absolutament injustificable-. Malgrat l'entorn confiava a assistir en aquest moment a la destitució de l'entrenador, aquesta no és la manera de procedir de Rastar, pel que està clar que acabarà la temporada i haurem d'assitir a una negociació cara a que acabi la seva etapa al club. A banda de l'entrenador, està el tema de la plantilla, cara i per sota del rendiment esperat. Òscar Perarnau ha de liderar la renovació del projecte, incloent la figura del director esportiu Jordi Lardín, que està molt qüestionat i de qui es diu fins i tot podria estar negociant ja la seva sortida, tot i que segons s'ha explicat a PericosOnline.ràdio si ha de marxar, serà ell qui ho decideixi. I està també la figura de Chen Yansheng, el president de l'entitat, que estaria al cas del que està succeint i compartiria els pensaments de la majoria dels pericos; conscient de les seves errades de planificació i que no ha confiat en les persones adequades, ha de ser conscient que el rectificar costarà diners, rescindint QSF i el seu equip, qui sap si a Lardín, i a més ha de redimensionar una plantilla hipertrofiada i amb fitxes molt elevades que haurà de mantenir els mateixos objectius. 


PUBLICITAT