AVUI A POL

FUTBOL DE BASE I FEMENÍ: ESPANYOL B 4 - GAVÀ 0

18/03/2018
🎥 Els de David Gallego obtenen una nova victòria davant un Gavà que va plantar cara durant el primer temps. El Femení empata al camp de la Real (1-1) Un gol de penal i una expulsió deixen al Juvenil A sense opcions a Mallorca (2-1)

Redacció, 14h Cinc minuts de gran futbol va tenir prou amb l'Espanyol B per sumar un nou triomf. En aquesta ocasió, la víctima va ser el Gavà que va aguantar fins al descans, però que es va veure superat per un filial que va sortir a per totes després de la represa. Els gols de Pedrosa i Álex López van permetre al filial jugar amb més tranquil·litat i sumar tres punts que l'acosten al campionat de Tercera Divisió. Max, va fer els dos últims gols del partit. Un cop assegurada la classificació per a la promoció d'ascens, l'Espanyol B afrontava el partit davant el Gavà amb la intenció d'apropar-se a un nou objectiu: el primer lloc. Com va pronosticar el tècnic blanc-i-blau, David Gallego, el filial es va trobar un rival que va jugar amb molta il·lusió. El Gavà, enfonsat en la classificació, es va mostrar molt agressiu en les marques i va jugar amb molta serietat per intentar anul·lar el potencial ofensiu dels pericos. Acostumat l'Espanyol B a aquest tipus d'enfrontaments, tot era qüestió de paciència. En una de les accions més elaborades del matx va arribar la primera ocasió per Àlex, que va rematar fora per molt poc. Cristo, en una acció molt ràpida, també va estar a prop del gol. El ferri plantejament defensiu dels visitants dificultava el joc local que va tornar a trobar-se amb una gran oportunitat en una contra finalitzada per Cristo. El domini espanyolista era incontestable davant un rival que, això sí, amb el pas dels minuts creia cada vegada més en les seves opcions. Abans del descans Pedrosa va tenir una oportunitat molt clara encara que la més perillosa va ser un llançament de falta de Juan José que es va estavellar al pal dret de la porteria defensada per Edu Frias.

L'Espanyol B va ser un huracà després del descans. Els de David Gallego, que ja havien avisat en el primer temps, van sentenciar el partit en dos minuts. Després d'un avís de Max, el davanter català va ser determinant en els dos gols. Primer, va assistir a Pedrosa perquè inaugurés el marcador. I, després, va ser objecte d'un clar penal que l'Àlex López va transformar amb la seguretat habitual. Amb una renda tan còmoda, el filial es va limitar a gestionar el partit, però sense perdre de vista la porteria contrària. Cristo va tenir les seves opcions, però va caure en diversos fora de joc. La sentència definitiva va arribar en una jugada d'estratègia rematada de cap per Max, un dels futbolistes del partit. El '10'perico va culminar una gran actuació amb el quart gol. Tres punts més i el campionat, a un pas.

Fitxa tècnica

Espanyol B: Edu Frias, Pipa (Víctor Gómez, 56'), Royo, Genís, Lluís, Manchón, Doncel (Jordan, 62'), Álex López (Pelegrín, 69'), Cristo, Max, Pedrosa.

CF Gavà: Busquets, Víctor Márquez (Cunha, 76'), Carlos García, Joshua, Mario, Marc Rodergas (Eric Pujol, 66'), Marcos López, Kishimoto, Sani (Adrián García, 83'), Juan José, David García.

Gols: 1-0: Pedrosa (49'); 2-0: Álex López (51'), 3-0: Max (79'); 4-0: Max (87').

Àrbitre: Sr. García Rosel. Ha amonestat Carlos García (21'), Pipa (43'); Víctor Márquez (50').

Incidències: uns 500 espectadors a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

Imatges betevé 

El Femení trenca la mala ratxa de resultats sumant un bon punt enfront la Real Sociedad

El primer equip femení de l'Espanyol va posar punt i final a la mala ratxa de resultats dels darrers enfrontaments amb un punt important davant la Real Sociedad. En un partit molt disputat i amb una part per cada equip, les de Bacardit va saber reaccionar al gol local encaixat just abans del descans i, a la represa, una diana d'Inés va enviar un punt molt valuós cap a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. En els primers compassos de joc, la condició de local de les donostiarres les va portar a governar el partit davant d'un Femení molt ben plantat sobre la gespa de Zubieta que no va oferir cap facilitat a les seves rivals. Més enllà de la disputa pel control del partit, la pluja també va voler tenir la seva quota de protagonisme deixant un camp pesat per a la pràctica del futbol. Amb aquest escenari de partit, la pilota va viure lluny de les àrees i sovint es va encallar al mig del camp en un joc més físic que no pas ofensiu. En un primer temps sense pràcticament ocasions, les donostiarres tan sols van aconseguir portar perill a la porteria de Mariajo mitjançant les jugades d'estratègia, mentre que, per part perica, la velocitat de Julve i Deborah en atac van portar el pes ofensiu de l'equip. Quan el 0-0 semblava que seria el resultat al final dels quaranta-cinc minuts, va arribar el gol local. Una jugada desafortunada en un llançament de falta on Mariajo va rebutjar i la pilota va impactar amb Estibi que, sense voler-ho, va introduir la pilota al fons de la seva porteria.

El pas pels vestidors va afavorir a l'equip de Bacardit que va sortir amb energies renovades i disposades a fer el gol de l'empat. Julve va tenir l'empat a les seves botes en una acció on va encarar a Mariasun, però el seu xut no va trobar porteria. El Femení va anar creixent amb el pas dels minuts i va anar col·leccionant ocasions per empatar el marcador. Paloma va obligar a estirar-se a la portera local per evitar el gol i, poc després, una paret entre Julve i Deborah va estar a punt d'acabar al fons de la porteria. Just quan es complia el primer quart d'hora de la represa, va arribar el gol blanc-i-blau. Un servei de córner rebutjat que va recollir Inés i, amb un xut amb la cama esquerra, va fer l'empat. El gol va acabar d'entregar el domini del segon temps a les jugadores de Bacardit que van treballar de valent per emportar-se aquest punt de la seva visita a San Sebastián. De fet, les periques fins i tot van tenir ocasions per capgirar el marcador i fer-se amb el triomf, especialment en un xut de Shinada que va marxar fregant el travesser.

Fitxa tècnica:

Real Sociedad: Mariasun, Bea, Ramajo, Mendoza, Iraia, Chini (Eizaguirre, min.65), Beristain (Itxaso, min.65), Zornoza, Baños, Manu (Leyre, min.78) i Nahikari.

Femení: Mariajo, Berta, Shinada, Inés, Estibi, Dulce (Brenda, min.90), Paloma, Letti, Dominika, Deborah (Baudet, min.87)i Julve (Pilar, min.92).

Gols: 1-0, Estibi (p.p.) (min.44) i 1-1, Inés (min.60).

Àrbitre: Sra. Sara Fernández Ceferino. Va amonestar a Nahikari (min.78), Berta (min.80) i Estibi (min.90).

Incidències: Zubieta.

Un gol de penal i una expulsió deixen al Juvenil A sense opcions a Mallorca

Derrota amarga pel Juvenil A del RCD Espanyol que va fer mèrits per no marxar amb les mans buides de la seva visita a les Balears. Els homes de Luís Blanco van mostrar-se molt superiors als seus rivals en un primer temps on es van avançar gràcies a la diana de Pau Salvans. No obstant, a la represa, un penal molt protestat, que va deixar als espanyolistes amb un home menys, i un gol pocs minuts després van capgirar el marcador pels mallorquins. Després d'uns primers minuts de tempteig entre els dos conjunts, van ser els blanc-i-blaus els que van agafar la batuta del joc a través del futbol associatiu. Les combinacions entre futbolistes del Juvenil A van ser la tònica general d'un primer temps on els homes de Blanco es van trobar còmodes sobre la gespa. Les accions ofensives dels pericos no van trigar en tenir conseqüències pel marcador i poc després del primer quart d'hora va arribar el gol espanyolista. Després d'un servei de córner local, Nico va aprofitar un refús defensiu per llançar una contra letal acompanyat per Iván Gil i Pau Salvans. Aquest últim va rebre la pilota a l'interior de l'àrea i no va perdonar davant la sortida de Montero. El gol a favor va donar encara més domini als blanc-i-blaus, que van poder marxar al descans liderant el marcador per una distància molt més amplia. D'un llarg repertori d'ocasions, Sergi Garcia en va gaudir d'un parell per fer el segon, mentre que un xut d'Iván Gil i les pilotes a l'àrea penjades per Corominas i Reina van portar molt perill a la porteria balear.

Amb el pas dels equips pels vestidors, les forces es van tornar a equilibrar amb un Mallorca obligat a espolsar-se la pressió espanyolista per buscar el gol de l'empat. De nou, quan es complia el primer quart d'hora de la represa, va arribar la jugada que marcaria la resta de l'enfrontament. L'àrbitre va assenyalar el punt de penal en una acció dins l'àrea perica en un servei de córner, una decisió que va ser molt protestada i que, a més, va deixar amb deu jugadors al Juvenil A per l'expulsió de Guillermo Torres. El Mallorca no va desaprofitar l'ocasió i, des dels onze metres, Alberto va fer l'1-1. La inferioritat numèrica i l'empat van afectar als homes de Blanco que van veure com el Mallorca començava a guanyar pes en el partit esperonats pel gol. Malauradament pels interessos blanc-i-blaus, només van haver de passar deu minuts per tal que el Mallorca aconseguís capgirar el marcador gràcies a un gol de Thomas en una jugada molt embolicada a l'interior de l'àrea perica. Els jugadors del Juvenil van provar de reaccionar i, de fet, Sergi Garcia va estar a punt de restablir l'empat, però els blanc-i-blaus no van tenir la fortuna de cara en un final de partit on es va notar l'esforç a les cames dels espanyolistes.

 

Fitxa tècnica:

RCD Mallorca: Montero, Florit, Sureda, Oliver, Rau, Munar (Ismael, min.89), Thomas (Martin, min.87), Samuel, Cristobal, Alberto (Pou, min.80) i Arasa.

Juvenil A: Joan, Reina, Corominas (Alejandro, min.80), Saúl Coco, Guillermo Torres, Coll, Pau Salvans (Mateo, min.75), Iván Gil (Gulias, min.88), Gilbert, Sergi Garcia i Nico (Genar, min.65).

Gols: 0-1, Pau Salvans (min.19); 1-1, Alberto (p.) (min.62) i 2-1, Thomas (min.72).

Àrbitre: Sr. Iván González González. Va amonestar a Florit (min.2); Thomas (min.12); Sureda (min.67), Samuel (min.89) i Coll (min.89). Va expulsar amb doble amonestació a Guillermo Torres (min.14 i 72).

Incidències: Ciutat Esportiva Antonio Asensio.

Informa RCDEspanyol.com/Imatges betevé