AVUI A POL

BETIS - ESPANYOL: NOMÉS VAL GUANYAR

17/03/2018
L'equip blanc-i-blau, en un bon moment de sensacions i de joc, necessita els tres punts si vol mantenir viu l'objectiu de continuar lluitant per entrar a Europa. La "transmi" del partit, a betevé 91.0fm.

Benito Villamarín, 19:40h Aquest és l'onze de QSF per al partit: Pau, Marc Navarro, Aarón, Víctor Sánchez, Duarte, Gerard, Carlos Sánchez, Baptistao, David López, Piatti i Granero. Pel Betis juguen Adán, Jordi Amat, Bartra, Aissa Mandi, Júnior Firpo, Francis, Guardado, Javi García, Fabián, Loren i Ryad Boudebouz.


Redacció, 7:30h La temporada de l'Espanyol està sent certament una muntanya russa emocional. El passat diumenge, els de Quique Sánchez Flores afrontaven un partit transcendental enfront de la Real Sociedad, un equip que com el nostre venia signant una temporada força decebedora, lluny dels resultats que per plantilla se'ls podia pressuposar a inici de curs, i en el qual qui perdés s'enfonsaria més en terra de ningú, mentre que el vencedor podria viure, almenys una setmana més, esperançat davant la possibilitat de poder aspirar en aquesta llaminera setena plaça que donarà bitllet pe Europa. Després del triomf, remuntada inclosa, en un dels partits més rodons de la temporada per part blanc-i-blava i que culminava una ratxa de set partits consecutius sense perdre, havent sumat 11 dels últims 21 punts que s'han disputat, la que suposa la segona millor sèrie de Quique a la banqueta blanc-i-blava, un bri d'esperança començava a obrir-se forat en l'ànim del perico. Certament, aquest bon estat de forma, palesat les últimes setmanes malgrat els empats estaven penalitzant massa el rèdit a nivell de punts, permet afrontar la recta final de curs amb opcions de poder si més no presentar candidatura a la 7ª plaça que donarà accés a Europa. El repte no és senzill, ja que cal retallar els 8 punts que ara mateix separen els espanyolistes del Girona, i a més hi ha força competidors en aqueta mini-lligueta de candidats al premi final; com us explicàvem aquesta setmana, les possibilitats d'aconseguir fer realitat la fita de retallar distàncies passen en bona mida pels enfrontaments directes que queden  -el calendari depara quatre partits a casa davant Alavés, Eibar, UDLP i Málaga,  i sis a fora davant Betis, Valencia, Getafe, Girona, Atlético i Athletic Club-.

El Betis, a afiançar la seva candidatura a Europa

El primer dels rivals dels blanc-i-blaus en aquesta particular contesa entre aspirants a la setena plaça és el Betis d'un Quique Setièn al qual, després de molts dubtes, el comencen a sortir-li els comptes. Al càntabre, un tècnic treballador com pocs  fitxat el passat estiu per donar un salt de qualitat i acabar almenys entre els 10 primers de la taula després d'un discretíssim curs en que van finalitzar en la 15ª posició amb només 39 punts, li ha costat aplicar el seu llibret i fer-lo compatible amb el que demana l'exigent afició verd-i-blanca, però en aquest punt del curs sembla haver donat amb la tecla, i els resultats els estan acompanyant. A més, està rebent la recompensa a la seva valentia a l'hora d'apostar per la gent de casa, quelcom que no tothom pot dir; malgrat ha tingut la sort de comptar amb un projecte econòmic potent al darrere, com vam poder comprovar els pericos el passat mercat d'estiu quan ens van pintar la cara pispant-nos alguns objectius, al càntabre no li ha tremolat la mà a l'hora d'enviar a la banqueta noms importants com Rubén Castro, Tonny Sanabria o Sergio León per donar pas a gent del filial a la qual en almenys tres casos ha donat continuïtat en l'onze. El cas més destacat és com no aquesta autèntic fera que es diu Loren Morón, autor de dos gols en l'últim triomf dels verd-i-blancs al camp de l'Alavés, i que suma cinc dianes en només sis encontres. El jove futbolista nascut a Marbella, que ha donat set punts als seus, lidera una nova generació de jugadors del planter que estan donant el seu particular segell al quadre verd-i-blanc, abrigallats en altres nomes amb molts més experiència com l'avui absent Joaquín, Guardado, Javi García i Marc Bartra. eSetién recupera per aquest encontre al mexicà, que no juga des de la jornada 24 per molèsties musculars. El seu retorn a l'onze és bastant probable, igual que la continuïtat en l'aposta pel planter, premiada ahir amb la primera convocatòria de Francis amb la sub 21 d'Albert Celades.

Característiques del Betis

Punts forts:

  • Finalitzar oportunitats de gol: fort
  • Atacar des de les bandes: fort
  • Crear oportunitats mitjançant passades al buit: fort
  • Remuntar posicions darrere en el marcador: fort

Punts febles:

  • Protegir marcadors a favor: feble
  • Evitar que el rival produeixi oportunitats: feble
  • Duels aeris: feble
  • Evitar errors individuals: molt feble
  • Defensar davant trets llunyans: molt feble
  • Defensar davant atacs després de passada al buit: molt feble

Estil de joc:

  • Possessió de pilota
  • Atacs des de la dreta
  • Trets des de lluny
  • Passades curtes
  • Jugar en el seu propi camp
  • Jugar el parany del fora de joc

3 punts per mantenir viu el somni

Setién i QSF, en la prèvia del Betis - Espanyol 

El passat cap de setmana, davant una Real força gris i que aa còpia de ser sincers va deixar-nos la seva pitjor versió en anys, el conjunt espanyolista van creure en ells mateixos per aconseguir una merescuda remuntada, la segona de l'era Quique Sánchez Flores des que fa un any dos gols en l'últim instant servissin per capgirar el partit contra el Betis, el que ha generat un corrent de moderat optimisme en una afició que donava la temporada per virtualment finiquitada. Contagiats per un error de base, no haver exigit des de la mateixa entitat un objectiu clar i ambiciós, tant l'equip com el tècnic han vegetat per la Lliga fins que s'han adonat que, ves per on, tenien talent com per poder optar a quelcom més que la simple permanència. Treia pit ahir Sánchez Flores a l'hora de l'afirmar que entre d'altres, una de les virtuts que explicaven la seva presència a la banqueta espanyolista era la seva tenacitat a l'hora de trobar solucions quan un equip no funciona, però ens hauria de fer meditar i molt que no hagi estat fins en aquest punt del curs que tothom hagi despertat. Sempre ens quedarà el dubte quin hagués estat el resultat d'afrontar des d'un bon començament amb una idea més ambiciosa la temporada, tothom que reclamava insistentment l'entorn, en comptes de malbaratar el temps lamentant-se pel fet que la configuració del projecte no havia estat l'esperada, ja que entre tanta queixa alguns no han sabut veure a temps que hi havia millor material humà del que es creia. En qualsevol cas, encara som a temps d'arreglar les coses, això sí, si es supera amb èxit aquest partit a caixa o faixa d'avui al Villamarín, ja que són necessaris els tres punts en joc per seguir alimentant el somni europeu. Per aconseguir-ho, i vist el bon rendiment en l'últim encontre, és probable que QSF doni continuïtat als jugador que van jugar enfront dels bascos, quedant el dubte de si recuperarà o no Darder, que va quedar fora aleshores per sanció.

Característiques de l'Espanyol

Punts forts:

  • L'equip no disposa de punts forts significatius.

Punts febles:

  • Finalitzar oportunitats de gol: feble
  • Mantenir la possessió de pilota: feble
  • Defensar davant trets llunyans: feble
  • Defensar davant jugadors hàbils: feble

Estil de joc:

  • Joc per bandes
  • Pilotes llargues
  • Intents de centre 
  • Atacs des de la dreta
  • Onze titular consistent
  • Jugar en el seu propi camp

Onzes possibles

onzes-possibles.png

Protagonistes a seguir

versus-jugadors.png

La lesió del paraguaià Tonny Sanabria quan portava set gols anotats va propiciar l'apost valenta de Setién per un davanter que s'està inflant a fer gols a Primera, quan l'any passat estava patejant els camps de Tercera; atenció doncs a un jugador que no només te gol, sinó per la també te capacitat per aguantar la pilota, buscar els espais i desmarcar-se amb habilitat. Precisament al davant tindrà el que l'any vinent serà el seu company de vestidor, Pau López; la lesió de Diego López ha volgut que es doni aquesta situació no exempta de morbo, i és que no deixa de ser una situació xocant que hagi de ser precisament ell qui defensi avui la meta blanc-i-blava, quant hi ha tant en joc per ambdós conjunts.

La "Transmi" del partit, a betevé 91.0 ràdio

L'equip de PericosOnline us oferirà com sempre la narració en clau 100% espanyolista del partit. La cita és a les 20:45h, tot i que connectarem mitja hora abans amb el Villamarín per conèixer la darrera hora del partit, i posteriorment us acompanyarem fins a 45 minuts després de la finalització del mateix. Tot això com sempre a betevé 91.0fm, la radio municipal de Barcelona, conjuntament amb l'equip de PericosOnline.