AVUI A POL

GERARD ÉS UN SANT

13/02/2018
Els seus gols sustenten l'equip; sense ells, estaria en descens. Lopetegui: te'n recordaràs algun cop d'ell? La constatació que de cara al proper mercat d'estiu hi ha la necessitat de fer un traspàs important fan pensar que arribaran ofertes.

Redacció, 7:30h A falta d’un bon pla de joc, l'Espanyol està mantenint el tipus a la Lliga gràcies als gols de Gerard Moreno; amb una fantàstica assistència a Leo Baptistao que va acabar amb el 0-1, i a gràcies a que va inventar-se del no res un meravellós gol, va aconseguir rescatar un punt que va ser un premi enorme vista la paupèrrima imatge que va donar l'equip, sense cap mena de creació ofensiva.  Sense oblidar les intervencions miraculoses de Diego López, el concurs del davanter de Santa Perpètua  va ser clau en l'encontre davant del Celta, i fins i tot va merèixer el reconeixement públic per part de l'entitat, que va difondres dues mb dues estampes on se'ls veu com el que realment van ser diumenge, dos sants en blanc-i-blau. Gerard suma ja 10 gols en la competició de Lliga del total de 21 de l'equip -en Copa va sumar tres més-, és a dir, gairebé la meitat del total, i a més, han estat gols dels que donen punts: hi ha una regla que es repeteix des de començament de curs, i és que quan el de Santa Perpètua marca, l'equip no perd, i els seus han donat nou puntsl (un davant el Celta a casa i un altre fora, dos contra el Betis, dos enfront del Getafe, un a Las Palmas, un altre davant l'Athletic i un altre en el passat derbi), el que significa que sense la seva aportació s'estaria ben probablement en zona de descens. 

Lopetegui: te'n recordaràs algun cop d'ell? 

Abans del partit, en l'entrevista que va concedir a PericosOnline amb motiu d'haver estat reconegut com el millor futbolista blanc-i-blau en el derbi, li preguntàvem per un tema recorrent: espera encara que Lopetegui se'n recordi d'ell i pugui anar a alguna convocatòria abans de la cita mundialista de Rússia? Amb la modèstia i discreció de sempre, va respondre: "Seguiré treballant, intentaré ajudar l'equip al camp, estic molt centrat en l'equip i seguir fent les coses bé per anar a dalt, la resta si ha de venir vindrà i encantat que arribi, però estic molt centrat en l'equip perquè és el primordial". Tot i que existeix gran competència en aquesta demarcació, amb homes com Álvaro Morata, Rodrigo o el mateix Iago Aspas, el calm perquè almenys l'inclogui en alguna convocatòria per demostrar la seva vàlua comença a ser un clam en el món del futbol.

Pendents del mercat 

L'extraordinari estat de forma de Gerard Moreno, un dels millors davanters nacionals del moment, desperta d'una banda l'entusiasme d'una afició, la perica, que el te com a gran referent, però també una preocupació; aquesta és, com no, la possibilitat de que perilli la seva continuitat, ja que el gol es valora molt en un mercat el futbolístic on es segueix amb atenció als homes com ell que despunten en aquest apartat del joc. Fins va relativament poc temps, l'entorn blanc-i-blau es sentia segur davant la possible arribada d'ofertes pels millors actius de la plantilla com és el cas, ja que un dels mantres que es repetia des de l'arribada de Chen Yansheng a la presidència és que s'havia acabat el vendre per necessitat, però el fet que el magnat xinès hagi decidit que el club ha de ser autosuficient i que en els comptes aparegui que enguany cal fer una gran venda -Lardín, fa unes setmanes, va insistir que de cara al proper mercat d'estiu hi ha la necessitat de fer un traspàs important, en part per quadrar el balanç i també per reforçar-se: "Si hem de reforçar l'equip a l'estiu hem de fer una bona venda"- no fa sinó disparar les alarmes davant la previsible arribada d'ofertes.

El seu golàs enfront del Celta 

Curiosament, el proper rival de l'Espanyol serà el Vila-real, el club que donada la particular situació contractual del futbolista -recordem comparteixen la propietat dels drets del jugador al 50%- més s'ha interessat en ell en les últimes finestres; el passat 3 de gener us avançàvem a PericosOnline un nou interès dels groguets, que el tornava a tenir en el punt de mira despres d'haver venut a Cedric Bakambu al Beijing Guoang de la Xina, que malgrat no va arribar a materialitzar-se negre sobre blanc, existia com es va encarregar de confirmar el propi Quique Sánchez Flores. Una possibilitat que el jugador no va voler ni tan sols escoltar, però no és gens descartable que tornin a la càrrega en els propers mesos. El passat gener s'especulava amb la possibilitat que el Vila-real hagués actuat mogut per la sospita que podria haver algun altre club interessat -es va apuntar que de la Premier- ja que guanyaven be recuperant al jugador, bé aconseguint el 50% del seu traspas.

La seva situació contractual 

Recentment, el de Santa Perpètua va ampliar el seu contracte amb fins a juny de 2022, quedant fixada la seva clàusula de rescissió en 40 milions, tot  i que pujarà a 50 milions a partir de l'1 de juliol de 2018. Tot i això, els percentatges sobre els drets del futbolista segueixen repartits al 50% entre Espanyol i Vila-real, i si el club perico rebés una oferta pel jugador que arribi als vuit milions, estaria obligat a adquirir un 30 per cent addicional dels seus drets, arribant al 80%, i cas de no fer-ho, estaria obligat a vendre-ho en virtut del contracte que va signar amb el club groguet. El valor d'aquest 30 per cent addicional seria igual al mateix percentatge de l'oferta formal que pugui rebre l'Espanyol. A partir de l'1 de juliol de 2018 l'oferta mínima que hauria de rebre l'Espanyol perquè entrés en joc el seu acord amb el Vila-real es rebaixaria a quatre milions.

Foto David Ramos/Getty Images