AVUI A POL

ESPERANT LA DECISIÓ DE QUIQUE

12/01/2018
📻 Malgrat anit s'apuntava que estaria més a prop de seguir que de marxar en no tancar-se l'acord econòmic per tal que l'acompanyi tot el seu equip, segueix la incògnita. El tècnic parla aquest migdia, i està per veure quin missatge trasllada.

Actualització, 7:30h L'espanyolisme segueix pendent de la decisió de Quique Sánchez Flores, i si opta per quedar-se a l'Espanyol o acaba marxant a l'Stoke City. Anit, a El partidazo de COPE s'apuntava que estaria més a prop de seguir que de marxar en no tancar-se l'acord econòmic per tal que marxés tot el seu equip de treball. En qualsevol cas, està clar que l'Stoke el vol, com va traslladar el mateix tècnic a l'Espanyol als responsables de l'entitat espanyolista, i la direcció esportiva segueix atenta a la situació per si finalment es produeix la seva sortida. Davant una possible contingència, ja manegen un llistat amb diversos noms: s'ha parlat de diferents noms com els de Martín Lasarte i sobretot, Javi Gracia, el qual fins i tot podria estar aparaulat. Cal recordar que la sortida de Quique implicaria el cobrament de 4 milions d'euros. Està per veure si al final el tècnic, al que no van agradar gens els crits de "¡Quique vete ya!" del dia del Girona ja que segons algunes fonts consideraria podrien haver estat orquestrats, decideix quedar-se, quina és la seva motivació; també està per veure com rep la decisió l'afició, que pot sentir-se menystinguda per haver deixat oberta la porta a una possible marxa en plena temporada, i també com ha quedat de tocada la seva figura al si del propi club. Avui Quique compareix en sala de premsa i està per veure quin missatge trasllada: si fa com a la Sala de Premsa del Ciutat de València i envia pilotes fora davant les preguntes de la premsa i qui sap si guanyant temps per seguir negociant amb els anglesos; si confirma de manera explícita la seva marxa; o pel contrari, si anuncia que es queda com a mínim fins a final de temporada. Sigui com sigui, i tret de gir inesperat, demà estarà en la banqueta davant l'Athletic Club. 


Actualització, 23:45h Segons defensa Javier de Haro, QSF es quedaria definitivament.  El periodista de COPE explica que les negociacions s'haurien trencat perquè no hi hauia hagut acord entre el tècnic i el club anglès. De la mateixa manera, la tornada a l'Espanyol d'Angel Gómez, que s'anava amb el tècnic, estaria segons aquesta versió més a prop. Caldrà esperar a la roda de premsa d'aquest dissabte per treure l'entrallat.


Actualització, 21h Segons SER Catalunya, Quique Sánchez Flores ha comunicat aquest migdia a l'Espanyol que el seu agent ja negocia amb l'Stoke City.  El club ha dit que no l'intentarà retenir però que els 4 MEUR de la clàusula són innegociables. Malgrat se'l situa dilluns ja a Anglaterra, diumente estarà amb tota seguretat a la banqueta davant l'Ath. Club.


Actualització, 19:30h Segons explica COPE, l'Stoke ja es veu amb l'Espanyol per tractar el futur de QSF. Amb Perarnau agafant el comandament, segueix parlant-se d'una profunda remodelació de la parcel·la esportiva amb la possible sortida del director esportiu Jordi Lardín. Ara com ara, Javi Gracia segueix sent principal candidat per ser el relleu del madrileny si es consuma la seva marxa, i podria fins i tot ser presentat un cop Quique deixi l'entitat.


Actualització, 16h Poc abans de les quatre de la tarda finalitzava la trobada que mantenien a les oficines de Sant Adrià Òscar Perarnau i Quique Sánchez Flores -Jordi Lardín, que també podria deixar el club, havia estat present en el tram inicial de la mateixa-. Pel que es coneix, l'entitat, que lògicament ja ha valorat un seguit d'opcions entre les quals està Javi Gracia per si es confirma la seva marxa a l'Stoke, deixa en mans de l'entrenador la decisió sobre el seu futur. Si finalment opta per iniciar una nova etapa professional al club de la Premier com tot sembla indicar queestarà a la banqueta davant l'Ath. Club, i marxaria dilluns per assistir en directe al partit entre l'Stoke i l'United a Manchester.


Redacció, 13:45h La notícia de la possible marxa de Quique Sánchez Flores ha convulsionat l'entorn de l'espanyolisme; tot apunta que el madrileny es planteja de forma molt seriosa deixar de manera immediata el club davant una oferta important de l'Stoke City, que s'ha reunit amb ell aquests últims dies per oferir-li un projecte molt ambiciós i de llarga durada. Harà de posar doncs en la balança si vol seguir assumint els reptes que te al capdavant de l'Espanyol, o si es decideix por la proposta anglesa, on evidentment no es trobaria amb els problemes que tant li han frustrat a l'hora de bastir un projecte ambiciós. El preparador te de termini aquest divendres per decidir, i cada cop són més insistents els rumors que podria anunciar en breu que es decanta per iniciar una nova etapa professional. Si es confirma finalment, el club haurà de moure fitxa i contractar un relleu, que podria ser Javi Gracia, que des del passat estiu està sense equip, després de desvincular-se del Rubin Kazan, i havia sonat recentement i com a possible opció per a les banquetes de Las Palmas, Alavés i Sevilla, quan aquests clubs van fer fora Ayestarán, Di Blasi i Berizzo, respectivament.

Hores d'ara, el tècnic, que segons expliquen està molt dolgut pels crits de "!Quique vete ya!" que es van sentir recentment a la grada de Cornellà-El Prat en considerar que estarien orquestrats des del maeix club,  no ha comunicat a ningú de la plantilla quina és la seva decisió i tampoc s'han mantingut contactes a nivell de clubs; el madrileny ha arribat com cada matí a Sant Adrià, s'ha reunit amb els seus ajudants encara però no ha estat en la suau sessió preparatòria que s'ha dut a terme a la Ciutat Esportiva. Cada cop són més intensos els rumors que podria comunicar en breu quina és la seva decisió; si decideix plegar, caldrà que l'Stoke pagui quatre milions d'euros de clàusula. Per saber quines són les seves intencions, Óscar Perarnáu i Jordi Lardín s'estan reunint amb ell a les instal·lacions de la Dani Jarque.

Tot i que encara no se sap quina serà la decisió de QSF ja han aparegunt noms de possibles cadidats a la banqueta, en concret, com apuntàvem al començament, el de Javi Gracia; el navarrès, que es troba sense equip després de plegar del Rubin Kazan el passat estiu, ja ha sonat amb anterioritat en òrbita perica, per exemple, el 2014, quan se'l va temptejar quan entrenava als navarresos per ser substitut de Javier Aguirre, ja que el seu perfil agradava al director esportiu Òscar Perarnau. També va estar en les travesses l'estiu del 2016,  quan era entrenador del Málaga, tot i que seva opció es va descartar perquè a banda de tenir una clàusula de rescissió d'1,2 milions, ja tenia sobre la taula de feia setmanes la multimilionària oferta del Rubin de 12 milions d'euros per quatre temporades. PEricosOnline s'ha posat en contcate amb ell, i malgrat no ha deixat massa titulars, ni desmenteix ni confirma contactes però es mostra obert a parlar un cop es precipitin els esdeveniments. Dit d'una altra manera, es deixa estimar cas que Quique deixia vacant la banqueta.

Gracia va entrenar equips com el Vila-real juvenil i el Pontevedra abans de fer-se càrrec del Cádiz, equip al que va ascendir a Segona A en la temporada 2008-09. Després de ser cessat l'any 2010 en tenir l'equip en descens, va ser contractat pel Vila-real B però tampoc va arribar a acabar la campanya, sent acomiadat a només 5 jornades del final de la Lliga. Va provar fortuna a Grècia entrenant l'Olympiakos Volou i el Kerkyra FC abans de fitxar l'estiu de 2012 per l'Almería, al que va retornar a Primera divisió. Tot i aquest èxit, el club andalus i el tècnic no van arribar a un acord sobre la seva renovació pel que el 4 de setembre de 2013 fitxava per dues temporades per Osasuna, en substitució de José Luis Mendilibar. Després, va ocupar la banqueta del Málaga, al qual va deixar en 8ª posició, abans de marxar a Rússia.