AVUI A POL

L'ÀRBITRE DEL PARTIT. TRUJILLO SUÁREZ

13/01/2018
Avui serà el segon cop que xiuli un partit a l'Espanyol; curiosament, la primera també fou contra l'Athletic Club i en el mateix escenari (0-0).

Daniel Jesús TRUJILLO SUAREZ

(Santa Cruz de Tenerife 15-1-1983)

 arbitre02.png 

Aquesta tarda al RCDE Stadium, i per xiular l'encontre que clourà la primera volta del campionat front l'Athletic Club, arriba el canari TRUJILLO SUÁREZ.

Segona temporada a la màxima categoria i escassos 25 partits xiulats. No és pot dir encara massa cosa d'aquest jove col·legiat (34 anys), que més aviat destaca per la seva discreció. Però si podem parlar d'una curiosa història: la de la seva arribada a l'elit.

El 31-10-2010, i en la que estava sent la seva 2ª temporada a 2ª Divisió A, el col·legiat canari xiulava un NÀSTIC - CÒRDOVA al Nou Estadi de Tarragona. Un partit més. Un de tants. Això semblava. Però no ho va ser.

En acabar el match, TRUJILLO SUÁREZ va notar un fort dolor al Tendó d'Aquiles d'ambdues cames. Tot semblava indicar que seria conseqüència del sobreesforç. Res més lluny de la realitat. Patia una greu lesió de la que va tenir que ser intervingut quirúrgicament.

Començava un llarg calvari que el va dur 1 mes a una cadira de rodes i després a una llarga rehabilitació. Durant 2 llargs anys, el referee canari va estar allunyat de l'arbitratge i fins i tot necessità d'unes sabates especials per poder desplaçar-se amb certa comoditat.

Afortunadament, però, amb la seva força de voluntat i l'ajut de familiars i amics TRUJILLO SUÁREZ va poder superar el tràngol i retornar als terrenys de joc. No només això. Sis anys després i amb 106 partits a l'esquena al llarg de 6 temporades a la categoria de plata, va aconseguir plaça a la 1ª Divisió.

Avui serà el segon cop que xiuli un partit al RCD ESPANYOL. Curiosament, la primera també fou contra l'Athletic Club i en el mateix escenari (0-0).

Cal dir que TRUJILLO SUÁREZ s'ha prodigat més amb l'equip basc. L'ha dirigit ja en 4 ocasions (2 victòries, 1 empat i 1 derrota).

Aquesta temporada porta dirigits 8 partits. Són aquests: 

arbitre03.png

Oriol Pagès