AVUI A POL

L'ÀRBITRE DEL PARTIT. UNDIANO MALLENCO

13/10/2017
A l'Espanyol mai li ha anat gaire bé amb ell, però pitjors són les estadístques pel granota: 1 triomf en catorze patits. Ja va xiular un Espanyol - Levante, amb gol de Jarque i Fuego en l'onze rival.

Redacció, 7:30h

Alberto UNDIANO MALLENCO

(Pamplona 8-10-1973)

arbitre02.png

L'experimentat col·legiat navarrès UNDIANO MALLENCO serà l'encarregat de xiular l'encontre d'aquesta nit front el LEVANTE UD al RCDEStadium.

Amb 18 temporades a la màxima categoria, superada ja la mítica xifra dels 300 partits i internacional des de Gener de 2004, estem davant de l'àrbitre més veterà de la 1ª Divisió.  

El temps no perdona i estarem d'acord que UNDIANO MALLENCO potser ja no és el que era. Però errors i virtuts al marge, i per damunt de tot, es tracta d'un col·legiat que transmet honradesa. Que pita el que veu. Que no vol polèmiques i rebutja el protagonisme. Que si cal, dialoga amb els jugadors. Sense males cares, sense prepotència. Si el comparem amb la resta, molts no li arriben ni a la sola de la sabata.

A nivell d'estadístiques globals els seus números s'acosten molt a la mitjana, encara que amb una tendència favorable als equips visitants. En l'aspecte disciplinari cal dir que és dels que no acostuma a necessitar masses targetes per controlar els encontres i en aquest sentit el seu promig d'amonestacions es situa per sota de la mitjana de la 1ª Divisió.

Si particularitzem en l'Espanyol, no es pot dir que ens hagi anat molt bè amb el navarrès (Sobre 33 partits només 9 victòries). No gaire millor poden parlar des de l'òptica granota ja que sobre 14 encontres xiulats el balanç no pot ser més esfereïdor (1 victòria, 6 empats i 7 derrotes).

Dins la llarga trajectòria d'UNDIANO MALLENCO trobem un RCD ESPANYOL - LEVANTE UD. Fou la nit del 15-12-2007 i els blanc-i-blaus, aleshores dirigits per Ernesto Valverde, es varen imposar a l'Estadi de Montjuic amb un solitari gol del recordat Dani Jarque. Com anècdota d'aquell match dir que, l'asturià Javi Fuego es va alinear amb l'equip valencià.

Aquell dia van jugar per l'Espanyol, Kameni; Zabaleta, Jarque, Torrejón, David García; Ángel (Lacruz, m. 91), Moisés Hurtado; Valdo (Lola, m. 77), Corominas, Moha (De la Peña, m. 66); y Tamudo. No utilizados: Lafuente; Chica, Jonathan i Rufete, i pel Levante, Storari; Descarga, Cirillo, Álvaro, Serrano, Courtois (Geijo, m. 83); Riga, Tomasi (Ettien, m. 68), Fuego, Juanma (Berson, m. 56); i Riganó. El gol el va fer Jarque en el 8'

La present temporada ha xiulat 3 encontres:

arbitre03.png

arbitre04.png

arbitre05.png

Oriol Pagès