AVUI A POL

MATI FERNANDEZ, UN ALTRE EN EL PUNT DE MIRA

13/06/2017
En la seva primera temporada al Milan, on ha jugat cedit amb opció de compra per la Fiore, no ha tingut massa oportunitats, i estarien receptius a escoltar propostes.

Redacció, 7:30h Per completar la terna de migcampista organitzador, SPORT apunta un altre nom, el de Matías Fernández. En la seva primera temporada al Milan, on ha jugat cedit amb opció de compra per la Fiore, no ha tingut massa oportunitats, i estarien receptius a escoltar propostes, que en aquest cas podrien estar a l'abast de l'economia perica. Segons el diari, l'entitat buscarà apurar primer totes les opcions per fer-se amb els serveis de Borja Valero i després provaria alternatives com la de l'internacional xilè.

Nascut a Caballito, Buenos Aires, el 15 de maig de 1986 -està nacionalitzat xilè malgrat haver nascut a l'Argentina- va iniciar la seva formació com a futbolista a la Unión La Calera, club de la ciutat on és va assentar després de la seva arribada a Xile. Després va passar a formar part dels divisions inferiors de Colo-Colo, amb el qual va debutar a primera divisió en 2003. En 2006, els seves actuacions en competicions tant locals com a internacionals, en els quals va marcar un total de 39 gols oficials, li van valer ser triat Futbolista de l'any a Sud-amèrica, en una votació organitzada pel diari El País entre els principals mitjans de comunicació del continent, i a més, va ser designat millor esportista per la premsa del seu país.  Aquest mateix any és va confirmar el seu traspàs al Vila-real, en el qual va romandre durant tres temporades sense aconseguir repetir la versió mostrada a Xile. El 2009 s'oficialitza la seva arribada a l'Sporting de Lisboa, on va millorar els números del seu pas per Espanya en igual quantitat de temporades, al cap dels quals va emprendre rumb a la Sèrie A de Itàlia per defensar els colors de la Fiorentina, on va mostrar la seva millor versió, fins que va marxar cedit el passat curs cedit al Milan, reservant-se aquests una opció de compra. És internacional absoluta amb la selecció xilena des del seu debut en el 2005 davant Perú; amb el su combinat nacional va proclamar-se campió de la Copa Amèrica 2015. 

Foto MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images


PUBLICITAT