AVUI A POL

PIATTI ES RETROBA AMB L'ENTRENADOR MÉS IMPORTANT DE LA SEVA CARRERA

21/04/2017
El Cholo Simeone va ser qui el va fer debutar a Primera, l'any 2016, amb Estudiantes de la Plata. L'argentí, que porta enguany 10 gols, ha marcat quatre dianes a l'Atlético, el seu rival preferit juntament amb la Real Sociedad.

Redacció, 7:30h Un dels homes cridats a tenir un rol important davant l'Atlético de Madrid és Pablo Piatti; l'extrem argentí, amb el que va donar els tres punts enfront de l'Alavés en l'últim encontre jugat a Cornellà-El Prat, suma ja 10 gols a la taula i es situa a només un de l'actual pitxixi perico, Gerard Moreno, i això que a diferència del de Santa Perpètua que tan sols ha deixat d'estar en l'onze un cop per acumulació d'amonestacions, a Bilbao, s'hagut de perdre un seguit de partits al llarg del curs per lesió o aplicació de la clàusula de la por -ha jugat fins ara un total de 25, tots com a titular, sent substituit en 14-. Al llarg de la seva carrera, Piatti ha marcat quatre gols a l'Atlético en la Lliga, el seu rival preferit juntament amb la Real Sociedad.

Hi ha una circumstància curiosa; Simeone és, segons ell ha reconegut públicament, l'entrenador més important en la seva carrera: el Cholo el va fer debutar amb EstudiantesdelaPlata quan tenia només 17 anys, 3l 18 de novembre de 2006, en un dia en que va fer un gol importantíssim enfront de Newells, ja que a la llarga els va donar el Campeonatou Apertura d'aquell exercici. Simeone va ser qui va canviar la seva demarcació de '10' a extrem esquerre, on ara triomfa. Piatti va arribar a River de ben jovenet, després de passar pel modest Jorge Ross dels quatre fins a als dotze anys, per l'Ucacha i pel Renato Cesarini de Rosario. Dos anys abans havia estat accpetat pel prestigiós River, però va deixar passar l'oportunitat pels su desig que restar a prop de la seva família. En un torneig de categories inferiors, un observador d'Estudiantes de la Plata es va fixar en aquell menut ftbolista que va fer en un partit cinc gols; va allotjar-se a la pensió del carrer 7, una mena de residència, i allà, abans de complir els dos anys als juvenils, va rebre l'esmentada oportunitat de mans del Cholo. Durant gairebé dos anys va brillar al club de La Plata, en especial la seva actuació enfront de Newell's en el Clausura 2008 en que va fer dos gols i tres assistències, el que el va permetre fer el salt a Europa per fitxar per l'Almería.