AVUI A POL

DIOP:'ELS PRIMERS EN VOLER ANAR A EUROPA SOM NOSALTRES'

17/02/2017
Cridat a tenir un paper protagonista al Bernabéu, parla de la seva actual situació i del futur: "A l'estiu i al desembre vaig tenir ofertes per marxar. Penedit? No, no tinc res a retreure'm, al juny ja veurem què passarà"

Redacció, 7:30h Un dels homes que demà tindrà un paper protagonista al camp del Madrid és Pape Diop; el senegalès és l'escollit per Quique Sánchez Flores en els partits davant rivals de campanetes en que opta per reforçar i donar múscul al mig del camp, pel que formarà al doble pivot amb Javi Fuego. L'actual està sent una temporada estranya pel futbolista africà, que després de tenir un rol destacat el passat curs, amb el nou tècnic només juga a comptagotes, possiblement penalitzat per una suposada manca de rigor tàctic que no acaba de convèncer al preparador madrileny, una circumstància que ha fet que en l'últim mercat s'hagi especulat amb força amb la seva sortida.

I és que Diop, acostumat a ser titular en tots els equips i malgrat dur la situació amb absoluta professionalitat, a l'igual que no va aixecar la veu el passat curs, quan va haver de viure una situació esperpèntica mentre esperava la confirmació de la seva incorporació, no es conforma amb aquesta pèrdua de protagonisme. De tot plegat en parla en una extensa entrevista a L'Esportiu, on d'entrada, tampoc vol confirmar que serà de la partida a Madrid: "Encara no sé si seré titular. De moment estem treballant, he tornat d'una lesió i m'estic recuperant de mica en mica. Estic preparat per si he d'afrontar el repte. El Bernabéu és un escenari on tothom vol jugar". Pel que fa al poc que està jugant amb Quique, explica, "estic bé. En els partits que he jugat he donat bones prestacions. Sempre he estat a l'altura. Després he hagut de marxar per la disputa de la CAN i m'he perdut sis partits de lliga. Hi ha anys així. Són temporades en què jugues menys, però no et sents menys important, perquè em sento plenament integrat i part d'aquest grup. En el moment que em necessitin respondré i faré el que digui el tècnic". La situació contrasta amb el fet que ha estat titular sempre en tots els equips en què ha jugat: "Això és el món del futbol. Hi ha paràmetres en el futbol que no controles tu mateix, és així. Hi ha molts jugadors que en un moment puntual de la seva carrera han perdut protagonisme i han jugat menys. Però el més important, o com a mínim, com ho visc jo, és que quan em cridin per jugar estigui a l'altura i demostri la qualitat que tinc. Tinc una carrera respectuosa a les meves espatlles i quan surti a jugar he de respondre al meu currículum. No em puc relaxar".

Això fa que no es pugui assegurar que seguirà el proper curs a l'Espanyol: "Ja ho veurem, encara queda molt de temps per acabar la temporada. Tots sabem que a l'estiu vaig tenir ofertes per marxar i al desembre també me'n van arribar més. De moment estic aquí, estic implicat amb aquest grup i intentaré fer el millor final de temporada possible. I el futur ja hi haurà temps d'escriure'l a partir del juny. Si vist el que ha passat hauria preferit marxar? No cal ara mirar el passat, no serveix de res. El futbol és així. Soc dels que pensa que quan prens una decisió l'has d'acceptar amb responsabilitat i amb totes les seves circumstàncies. Ara estic aquí i no tinc la sensació que estigui fent les coses malament. No tinc res a retreure'm. M'entreno bé. Quan jugo també ho faig bé. Ara em dedico a avançar i positivar les coses".

Implicat plenament en la dinàmica del vestidor, parla de si es pot lluitar per Europa: "Tot és possible. Per què no? La nostra feina, però, és concentrar-nos en el pròxim partit i no mirar més enllà i al final de temporada veure on estem. Nosaltres somiem més que tothom. Els primers a voler anar a Europa som nosaltres... L'afició ha de somiar i té el dret de fer-ho. Nosaltres també ho fem, però amb la diferència que els futbolistes som els actors, i hem de guardar un esperit tranquil i fent les coses bé tot arribarà".

Així parlava el passat estiu sobre la competència al mig del camp